Landelijk partner voor zakelijke en arbeidsmediation

E-mail, brandstof voor conflicten – Als je bij oplopende emoties nog een goed recept zoekt om met elkaar in conflict te raken, probeer dan eens een e-mail. De kans dat je elkaar via dit kanaal in de haren vliegt, is namelijk bovengemiddeld groot. Zeker als er al iets van wrijving is. Dat geldt trouwens ook voor sociale media en andere schriftelijke digitale kanalen. Hoe komt dat toch? En hoe vermijd je de valkuilen? Collega-mediator Piet Bruisten licht een tipje van de sluier op in een boeiend artikel.

Escalatie voorkomen

Escalatie van een conflict door een e-mail is iets dat veel mensen zullen herkennen. Ook als registermediators zien we dit regelmatig voorbijkomen als oorzaak van een uit de hand gelopen zakelijk of arbeidsconflict. Met een paar simpele handreikingen kun je zelf een hoop ongewilde schade voorkomen. Kom je er zelf niet uit, dan is er altijd een mediator van MediationMessenger dichtbij, die je snel kan bijstaan.

Lees hier het hele verhaal van Piet Bruisten MSc, uw mediator zakelijk conflict in de regio Venlo en Boxmeer: E-mail, brandstof voor conflicten.